Transylvania Horse Show 2012

Pasiune, ambitie si-un dram de nebunie. Povestea unui concurs nascut din iubire pentru cai si multa incapatanare.

Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru international care va reuni in Romania, in perioada 18-20 mai 2012, peste 80 de concurenti veniti din 15 tari. Va fi un sfarsit de saptamana dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Transylvania Horse Show se afla anul acesta la a doua editie si este organizat in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara) de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si Federatiei Ecvestre Internationale. Evenimentul gazduieste 2 tipuri de competitii dar si o serie de demonstratii care vor transforma weekend-ul viitor intru-un adevarat spectacol in natura dat in cinstea acestui sport nobil.

Concurs International Complet (CIC 1*). La aceasta disciplina de Proba Completa calaretii profesionisti vor avea de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI). Premiile de la aceasta categorie insumeaza 4000 de Euro.

Concurs International Universitar, Cupa Natiunilor pentru Studenti (Student Riders Nation Cup  SRNC), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC) – cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti calareti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.

Probele din concurs: Cross-country, Dresaj si Sarituri obstacole

Juriul va fi format din 2 membri ai Federatiei Ecvestra Romana (FER) si va fi prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Prezenta delegatului tehnic al Federatiei Ecvestre Internationale, Peter Fell din Irlanda, specialist in constructia traseelor de cross-country, este garantia faptului ca evenimentul se va desfasura conform standardelor internationale.

Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, un comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina Proba completa.

In afara competitiei, spectatorii vor putea participa vineri la un workshop de dresaj natural sustinul de actorul Denis Stefan, sub programul Caii Romaniei. De asemenea, sambata cei prezenti vor putea urmari un spectacol ecvestru alcatuit din demonstratii de tir cu arcul calare, demonstratii de dresaj natural si dresura in libertate facuta de reprezentantul scolii Kassai in Romania, actorul Denis Stefan, dar si alte momente surpriza sustinute de cascadori romani. Show-ul este programat pentru ziua de sambata, incepand cu ora 12:30.

Competitia se va intinde pe 3 zile. Ziua de concurs va incepe la ora 9:00 si se va inchide in jurul orei 17:30. Programul complet il gasiti aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general

Organizatorii Transylvania Horse Show 2012 ii invita sa petreaca un weekend de poveste in inima naturii  atat pe cei pasionati de cai dar si pe cei care isi doresc sa cunoasca mai bine tainele calariei. Iata cateva variante de cazare in zona: http://www.horseshow.ro/ro/cazare

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati pagina oficiala a evenimentului: www.horseshow.ro